Halv viking

Jag hade ju värsta syfrenesin tidigare, vilket resulterade i en kjortel, en hängslekjol, ett färdigt par vantar, en jorvikhätta och tillklippningen av en sjal. Dessa användes på ett litet minilajv på Pegas område. Jag och mamma smög undan och tog lite bilder tillsammans med Olof.

Som en helhet är jag ganska nöjd, det enda som krånglade lite var spännbucklorna, som av någon anledning inte ville sitta kvar ordentligt. Det var lite läskigt när en av dom helt plötsligt hoppade ur.

Lajvet var ganska trevligt. Det hände knappt något, utan jag kände mig ungefär som Andrea i vikingakläder som bor i en lajvstuga en helg.
Vilken stuga det var förresten!
Det var ordentligt isolerat och brasan värmde på som tusan. Riktigt mysigt alltså!

Av olika anledningar kommer jag inte att hälsa på de här vikingalajven på ett tag, så lusten att sy vikingagrejer tappas sakta men säkert av. Lite tråkigt eftersom jag är mitt uppe i sömnaden av kappan, men det är inte hela världen – jag kan ju ta upp det när som helst. 🙂
Istället är det right back at the 1300-tal nu. Peppen inför lajvet i den nya kampanjen Domagna Fresca bubblar mer och mer.

Det som är planerat är en del grejer som jag borde gjort tidigare, i alla fall som jag tänkt göra tidigare, men även lite nya grejer.

  • Samma grå moy-bog som jag har tänkt göra i över ett år. Haha
    Det kommer snart nog, toilen finns och det är bara att köra (när jag får upp tyget till Göteborg)
  • En manscotehardie i mi-parti med inspiration ur the Romance of Alexander
  • Särk i ett trevligt siden
  • Broderad tofsväska, motiv inte bestämt än. Antagligen något lätt. (:
  • Överklänning som skall fungera till både min (kommande) gråa och min lila cotehardie.
Känns inte som något alldeles galet övermäktigt. Tror jag i alla fall.
Flytten gick ganska lagom smidigt förresten. 🙂 Nu får vi se om det här är bättre, hoho

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s