Nytt år

Efter en väldigt trevlig jul som avslutning på det här året så ser jag fram emot det som kommer.
Det kommer till en början innehålla mycket hantverk – både medeltid och 1700-tal, och sen i påsk går lajvet Domagna Fresca av stapeln. Det är något som jag längtar väldigt mycket efter, jag har så himla mycket idéer på vad som kan göras både inför och på lajvet!

Inom den närmsta framtiden skall det beställas silke till nya broderiprojekt, det skall äntligen börjas sys nu när vi kommit i ordning i lägenheten och jag har fått en massa idéer på 1700-talsgrejer jag ska göra.

Jag har ju inte gjort så mycket på 1700-talsgrejerna sedan balen och studenten, det har varit fullt upp med andra bestyr. När året började närma sig sitt slut så kom inspirationen att göra något krypande ganska ordentligt och jag bestämde mig för att göra ytterligare dekorationer på min klänning. På grund av olika omständigheter så har det tyvärr inte blivit av ännu, men jag har hunnit planera precis hur jag vill ha det i alla fall.

Till min stora förvåning hittade jag ett trevligt bomullstyg på Netto av alla ställen när jag var där och skulle köpa neonstavar och brylépudding. Vitt tyg med tunna mörka ränder. Typ kritstrecksrandigt.
Det har jag i varje fall tänkt göra en ny 1700-tals av. Det är tänkt att det skall bli en Pet en l’air/jacka med tillhörande petticoat/underkjol.
Här är en inspirationsbild: 

Läs gärna mer på min 1700-talsblogg! http://andrea1700.bloggplatsen.se

Mamma har förresten skaffat en ny leksak som jag tycker väldigt mycket om. Den kommer jag att leka med ganska mycket nu innan jag åker tillbaka till Göteborg och kanske till och med låna upp den lite. Jag tror dealen var att jag skulle väva några band till min mamma om jag lånar den.

Gott nytt år önskar jag och bandvävstolen!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s