Broderiworkshops på Medeltidsveckan

Jag har verkligen fastnat för det här med att brodera. Det är något med graden av noggrannhet som tilltalar mig tror jag.
På medeltidsveckan gick jag på tre broderiworkshops i Battle of Wisby-lägret. Guldbroderi, German Brick Stitch och Yttäckande broderitekniker. Från början var det bara tänkt att jag skulle gå en, men det slutade med att jag anmälde mig till alla tre. Det är jag väldigt nöjd med så här i efterhand även om det var lite jobbigt att alla tre låg på samma dag.

Tre workshops – tre projekt

Jag har hunnit färdigt med ett av projekten jag började med – det från “Yttäckande broderitekniker”. Från början tänkte jag att jag skulle göra en tofspåse av det, men så blev det inte. Jag kom nämligen att tänka på min kära, underbara mamma och att hon sagt att hon behöver ett nålbrev. Ett nålbrev med fack för nålbindningsnål. Så blev det. Eftersom mamma fyllde år igår så blev det här en alldeles perfekt födelsedagspresent.

För bildens skull satte jag några av mina nålar i.

Motivet är en fågel, med min lillasysters två fåglar i baktanken. Hon har två, väldigt fina, Grå Jako som hela familjen är väldigt förtjusta i. Därav den mångfärgade stjärten på fågeln.

Fin fågel 🙂

Den stängs med två flätor som är fastsydda i yttertyget. Fodret är ett lila ylle från Medeltidsmode som blev över när jag moddade min fruhätta (mer om den en annan gång) och det grå yllet fick jag av mamma innan jag skulle åka hem senast.

Ett av projekten som jag inte hunnit så långt på, inte mycket längre än vad jag gjorde under workshopen, är silkesbroderiet. Tyvärr ville min kamera inte riktigt fokusera på silket och jag hade lite dåligt med tålamod så bilden är inte riktigt topp. 
En början i alla fall
Tanken är att jag någon gång ska brodera en väska i silke, men det ligger en bit in i framtiden måste jag säga. Jag ska komma fram till ett mönster jag vill brodera och sedan ska det beställas silke, men jag räknar inte med att jag kommer börja på riktigt förrän någon gång nästa år.

 Den roligaste workshopen av de tre var guldbroderiet. Jag fastnade på en gång och kan inte sluta tänka på hur roligt det kommer bli att göra färdigt det här. Det kommer hela tiden fler idéer på hur jag kan utveckla broderiet och det känns jättebra!
Jag behöver beställa silke till det här med, och sen ska bakgrunden täckas med silke innan det ska på en massa pärlor här och var och ännu mer guldtråd.

Lycklig som ett barn

Nu ska det broderas!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s