Fruhätta

Jag har en liten, röd fruhätta som jag aldrig varit särskilt nöjd med, så nu beslöt jag mig för att fixa till den. Det var för cirka ett och ett halvt år sedan som jag sydde den för att användas till ett lajv. Den var från början krappröd med ett mörklila foder och en bräm i kaninpäls. Pälsen var det första som försvann för ungefär ett år sedan och nu i somras har jag haft med hättan på några event och känt att jag inte riktigt tyckt om att ha på mig den.

Hättan när den är nysydd
Här syns pälsen och fodret

På Medeltidsveckan i somras bestämde jag mig slutligen för att ta bort fodret. Dels för att jag inte är så nöjd med färgen och även för att jag tänkte att hättan skulle bli lättare att ha på huvudet utan det.

Sagt och gjort! På tåget hem efter Gotland så tog jag ur fodret och använde en del av det för att fodra mammas nålbrev. Resten ska bli knappar så att jag kan byta ut metallknapparna i en annan hätta. Sedan började jag med att fälla sömmarna igen, men jag hann bara en bit innan jag gjorde ett uppehåll. För ett par månader sen fick jag tillslut ett sug efter att göra färdigt något och så vips var resten av sömmarna fällda. Nu har den varit färdig rätt länge och jag är definitivt mer nöjd med den så här! Jag har tyvärr inte haft möjlighet att ta några vettiga bilder förrän nu, men bättre sent än aldrig. 
Tada!

Insidan

Detalj på mina stygn

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s