Recreating History Wishes You a Happy New Year

Gott nytt år, kära läsare!

Happy New Year, dearest readers!

Som ni kanske har märkt så har andra halvan av 2016 varit en väldigt stillsam period för mig. Både här på bloggen och när det kommer till sömnad. Jag har inte gjort eller sytt något under hela hösten utom en maskeraddräkt till Carnis årliga höstmöte. Om jag ska vara ärlig så kan jag berätta att jag inte ens packat upp mina grejer från Battle of Wisby än, och det är snart fem månader sedan… Jag har mått lite sådär under hösten och har inte haft någon energi till att varken sy eller hålla på med något annat hantverk och det har gjort mig ganska ledsen. Det är såklart helt okej att inte vara på topp hela tiden – vi har alla perioder där vi inte mår så bra – men det kändes konstigt att inte ens sy. Men! Nu mår jag mycket bättre och jag ser väldigt mycket fram emot det här året.

As you must have noticed, this second half of 2016 have been a very quiet period for me. Both when it came to blogging, and also when it came to sewing. I havent made anything other than a masquerade outfit for Carnis annual autumn meeting during the whole autumn. To be honest – I still havent unpacked from Battle of Wisby and that’s soon five months ago. I haven’t been feeling all that well this autumn, and I haven’t had any energy for crafting and sewing which have made me very sad. It’s of course perfectly fine to have low periods – we all do have them some times – but it felt strange to not even sew. But now it’s much better and I’m very much looking forward to this coming year!

14915406_10207749707195983_8722175251306472187_n
Me and Cathrin as Disney villains at the Carnis autumn meeting/feast.
Maleficent and the Evil Queen in Snow White. 

Det var egentligen inte förrän jag hälsade på Cathrin/Katafalk  som jag fick någon egentlig inspiration till att göra saker, men å andra sidan hann vi med att göra en väldans massa grejer då. Under den helgen gjorde vi mönster till en 1600-talsjacka var, mönster till en 1600-talslivkjol till mig, färga tyg till jacka och livkjol till oss båda med krapp och valnötsskal, samt göra ett möster på ett empirsnörliv till mig.

It was not until I visited Cathrin/Katafalk that I got some inspiration and during that one weekend we managed to make patterns for a 17th century jacket each, a 17th century kirtle for me, dye fabric for kirtle and jackets to us both with madder and walnut hulls and also make a pattern for a pair of Regency stays for me.

Det innebär att det kommande året kommer innehålla massor av sömnad och annat hantverk. Både 1300-tal (såklart), 1600-tal och förhoppningsvis en uppsättning empirkläder till mig. Jag kommer också avsluta första delen på mina studier genom att ta min kandidatexamen i geologi samt påbörja min master inom samma ämne, samt arrangera ett event tillsammans med Carnis vilket ni antagligen kommer få se mer av under årets gång.

That means that the coming year will contain lots of sewing and other crafting for me. Both 14th century (as always), some 17th century things and hopefully a set of Regency clothing for me. I will also finish the first part of my studies by writing my Bachelor’s thesis and begin the second part by starting my Master in Geology, as well as arrange an event with Carnis which you might see more about during the coming year. 

Och till er, mina läsare, önskar jag er ett år med många roliga stunder, och att de bra saker ni väntar på ska ske. Till mig själv önskar jag ett år med mycket hantverk och sömnad, vilket det också ser ut att bli.

Ha ett fantastiskt år!

And for you, my readers, I wish you a year with a lot of fun moments, and that those good things that you wait for will come to you. For myself I wish that the year will contain a lot of crafting and sewing (which it will by the looks of it). 

Have a fantastic year! 

13987587_267164186998790_7022328795795177712_o
Me at Battle of Wisby 2016, photo by: Vera Bos

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s