Virka hit, virka dit

Som jag kanske har nämnt här så var tanken att jag bara skulle virka när jag inte kunde sy på grejer till Domagna Fresca. Alltså låtsas vi att jag virkade ihop den här disktrasan på spårvagnen… Eller?
Den är färdig i alla fall och väntar bara på att få kokas en gång innan jag börjar använda den. Man ser helt klart i vilken ände jag började virka.

Jag håller också på med att göra små sköldmärken till lajvet som trossen i vårt följe ska ha – så man ser vilka de tillhör. Jag har inte riktigt bestämt mig för hur jag ska göra skuran (heter det så?), om jag ska brodera den (som den övre av skölderna) eller göra den av en bit tyg (den undre). Brodera är helt klart snyggast, men det går så himla mycket snabbare att sy. Det blir som det blir – jag tror inte att någon kommer klaga oavsett hur jag gör.

2 thoughts on “Virka hit, virka dit

  1. Tack för din kommentar på min blogg! Jätteroligt att få höra! Man ser ju att man har besökare, men man vet inte vem, och man vet ju inte om de stannar kvar! De kanske bara surfar förbi, så det var riktigt inspirerande att du gillar den! Just nu är det ju dock rejäl stiltje… men jag kommer igen när det här tidskrävande knyppelprojektet är över! Ska också ta en rejäl titt här på din blogg, jag har varit kreativ anakronist jag med, och jag tycker fortfarande det är jättekul, vilket väl märks en del i det jag stickar! Visserligen är det ju inte lika gammalt, var ju dåligt med stickat på medeltiden, men det är lite samma grej; att återskapa historien! (Knyppelmönstret jag håller på med är för övrigt också ett gammalt mönster, och knyppling är ju högst medeltida!)

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s