Domagna Fresca

Eftersom jag tjatat om det här i ungefär ett halvår så kommer här en uppdatering om lajvet Domagna Fresca.

Domagna Fresca var ett riktigt bra lajv måste jag säga. Dels var jag väldigt imponerad av utrustningsnivån på lajvet, men även spelet var riktigt bra. Det är ett av de lajven som känts mest på riktigt, där illusionen faktiskt funkar. Jag tror att det har att göra med just nivån på allt på lajvet, det blev bra.

Min grupp var helt underbar! Ni var så duktiga och hade så fina kläder så jag blir alldeles rörd. 😉 Om ni läser så är här en stor puss till er!
Om ni vill se en bild på hela fina gruppen “Coeur de Pigeon” så kika in på Toves blogg: http://historiskgarderob.blogspot.se/
Om ni vill se en bild på mig så kommer en här:

Inte världens bästa bildkvalitét, men det gör inte så mycket.

Jag hade även en lila underklänning att byta med och ett par tippets som man kan tråckla fast på överklänningens ärmar.

Pilgrimsväskan på bilden ska få sig ett eget inlägg senare, mest för att jag tänkte dela med mig av lite tankar jag hade när jag sydde den.

Jag hade också med mig tre stycken hättor. Dels min resehätta – den i grågrönt, tjockt, valkat ylle med kaninfoder, sen hade jag min lila, knäppta hätta från i somras, och även min nya “fruhätta”.

Tygerna är från Medeltidsmode, yttertyget ett krapprött tuskaftsylle och fodret lila kypert. Pälsen köpte jag på Holmens marknad här i Göteborg. Den blev ganska bra tycker jag, speciellt passformen. Hur det egentligen är med pälsen vet jag inte – jag kanske tar bort den senare. Det passade till rollen i alla fall.

Vikningen på tyget hamnade precis mitt på hättan, som ni kanske ser. Jag ska försöka stryka bort det, men om det inte hjälper så är det inte hela världen.

Ja, på det stora hela så var det en bra spenderad påsk. En jäääkligt kall, men väldigt trevlig påsk.

One thought on “Domagna Fresca

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s