Give-away!

För att fira att det här är mitt hundrade inlägg på bloggen så har jag ställt till med en give-away här och på min facebooksida!

To celebrate that this is my 100th post on the blog I’m hosting a give-away here on my blog and on my facebook page

Vad ger jag bort? En fruhätta som jag sydde klart för ett par dagar sen. Den är gjord av ett grått, mysigt kypertylle och är sydd med ett entrådigt ullgarn. Den har en rad prickstickning längs med nederkanten och två rader längs med ansiktsöppningen. Mina efterforskningar om denna typ av hätta hittar man i det här blogginlägget.

What am I giving away? An open hood that I finished a couple of days ago. It’s made of a cosy, grey, wool twill and is sewn with a one-ply wool yarn. One row of stabstitching along the bottom hem and two rows of stabstitching along the face opening. My research on this type of hood is found in this blog post. 

Vem kan deltaga? Alla! Jag postar den varhelst i världen! Och till det viktigaste…

Who can participate? Anyone! I will mail it anywhere in the world! And the most important…

Hur deltager man? Det är lätt! Lämna bara en kommentar här eller på min facebooksida där du svarar på två frågor, de som syns nedan. Den första har ett rätt svar medan den andra är mer reflekterande. Gör det senast den 15 mars! Är det fler än en som svarat rätt på första frågan så lottar jag sedan mellan dem.

How do you participate? It’s simple! Just post a comment here or on my facebook page answering two questions, the ones below. The first one has a right answer and the second one is more reflective. Do it by the 15th of March! If there is more than one person that gave the right answer to the first question I will draw one name by random. 

1. Från vilket land kommer de allra flesta avbildningar av fruhättor under sent 1300-tidigt 1400-tal?
2. Vad vill du se mer av på min blogg?

1. From which country does the main part of the (late 14th-early 15th century) depicted open hoods come?
2.What would you like to see more of in my blog? 

3 thoughts on “Give-away!

 1. 1, jag chansar på Frankrike
  2, jag är ny. Eller har läst bloggen länge, men ny på så vis att jag ännu inte sytt ett enda handsytt plagg. Närbilder på sömmar, tex pricksöm vore spännande. Eller annat som rör nybörjar sömnad.

  Like

 2. 1. France
  2. This is interesting blog. Your costumes is beautiful. well, that is translated into English. To see more: photo, about festivals and other events, recipes, clothing and accessories and their making, links to sources
  Margarita

  Like

 3. 1. Frankrike
  2. Jag tycker din blogg är jättebra. Det jag skulle vilja se mer på bloggen är bilder från event, och fler “steg-för-steg guider” till plagg, dräktaccesoarer, sömmar etc som du tillverkar. Jag gillar även att du har kompletterande bilder från manuscript. Det gör att man själv kan leta vidare utifrån manuscripten. Finns möjlighet är direktlänkar till manuscripten bra tycker jag, då slipper man leta, det kan ta tid ibland.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s