Update

Jag måste säga att jag blir lite stressad av att veta att jag inte skrivit något här på ett tag, vilket föranledde detta inlägget då. Det har sin anledning dock, och den anledningen är att jag inte har gjort något på sistone som riktigt passar att lägga upp här på bloggen. Det innebär att jag inte riktigt syr på något för tillfället, mer än på mitt Herjolfsnesutmaningsplagg och på en jacka till en vän lite då och då. Mesta tiden spenderar jag på mina studier, som vanligt, eller på att ta det lugnt och pausa ifrån nämnda studier.

I must say that I feel terrible for not updating here, which is why I felt the need to write this. It has a reason though, and the reason is that I haven’t done anything that is appropriate to go on the blog. That means that I’m not really sewing anything, except for on my Herjolfsnes Challenge-garment and on a jacket for a friend. Most of the time I spend on my studies, as usual, or trying to relax from them. 

Gilded leather and Viking silk, both bought a little while ago

Men! Det innebär inte att jag inte gör medeltidsgrejer. Tvärt om faktiskt – mitt sett att vila från studierna är oftast att göra research för reenactmentgrejer. Jag läser massvis med artiklar och böcker, och scrollar mig igenom museums digitala databaser och manuskript för att få inspiration. En annan sak som jag gör är att prova att göra nya medeltidsfrisyrer, vilket jag hoppas kunna dela med mig av till er på ett eller annat sätt i framtiden…

Den här säsongen kommer jag åka på tre medeltidsevent, som det ser ut i nuläget. Ekenäs Riddarspel, 25-årsjubileet på Middelaldercentret i Danmark och Battle of Wisby/Medeltidsveckan på Gotland. Om ni ser mig där så vore det jättekul om ni ville komma fram och säga hej! Det är väldigt trevligt att träffa människorna bakom statistiken.

But! That doesn’t mean that I’m not doing medieval stuff. On the contrary – my way of relaxing from my studies is to do research for my reenactment things. I read lots of articles and books, and scroll the museum’s digital collections and manuscripts for inspiration. Another thing that I do is to try new medieval hairstyles, which I hope to share with you in one way or another soon… 

This season I will be going to three events. Ekenäs Riddarspel, the 25th anniversary of Middelaldercentret in Denmark and Battle of Wisby at Gotland. If you see me there – please come and say hi! It is very nice to meet the faces behind the statistics!

See you this summer! Some IRL and most here! 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s